lisha* 2010.02.16. 18:03

Lázadó :)

Furcsa. Minden, ami eddig fontos volt, szempillantás alatt lett puszta emlék. Bármi, ami régen fájt, mostmár csak a heg jelzi, hogy valaha bántás ért. Barátok. Nos persze. Nevezd azt barátnak, aki a hátad mögött csak arra vár, hogy tőrd döfjön beléd. Álom. Bizalom. Persze.

Soha nem hittem, hogy olyanok állnak majd velem szemtől szemben, kik számomra fontosak voltak.Vannak. És minden ellenére lesznek is. Olyan dolgok, melyek szinte említésre sem méltóak, ellenem fordítják. Olyan, mint mikor az apaállat felfalja kölykét. Csak hogy az magyarázható. Egy ösztön. Belevésett jegy, melyet vérében hordoz, s nem törli ki semmi. Kik egykor olyan fontosak voltatok, szembe álltok velem, lázadtok azellen ami vagyok. Átnézek rajtatok. Túlzézek mindenen, a horizont peremét figyelem. Valahol messze, ez már nem számít. Álszentek vagytok mind. Nem lehet, hogy midnenki a saját sérelmeire alapozzon, és eszerint ítélkezzen. Hogy tudlak mégis szeretni titeket? Naívság.

Sötét árnyak ölelnek, húznak le a mélyben. Egyszerű sötétség. Tömeg, mely magába olvaszt. Hatalmas karjaival, vele száz bántó szóval húznak maguk felé. Gyöngítenek. Ha maradsz, nem lesz senkid, utadon egyedül haladsz. Midnenki bedőlt. Tömegemberek vagytok, tolerancia fogalmától távol álltok. A nap sugarai már nem sütnek le, nem hesegetik el a sötétet.

A fény reményt jelentett mindig. Fekete festékbe a szín. Egy sárga csík az éj sötét egén. Változást hoz. A hullócsillag percnyi gyönyört ad. De egyedül csupán perc töredékét. Egyedül mit ér el? Ha álnának mellette, ha lenne egy hatalmas meteor, vagy száz másik kis csillag, égi tüneményben úszna tovább. De csak egy van. Egyedül. Soha nem lessz többségben a lehulló csillag fénye. Sorba áll, marad az égen, ahogy milliárd másik, és csak ragyog szépen. Egyet senki nem vesz észre, nem figyel fel rá.

   Az élet egy nagy játék. Kell hogy érezd. Tehetség kell hozzá, hogy kicsit se élvezd.
Soha nem kérték tőled, hogy magadtól dönts. Emeld fel a fejed, a pohárba tiszta vizet önts. Ne felejtsd el ki voltál de most jól nézz körül, hogy hova jutottál.

A bejegyzés trackback címe:

https://lisha.blog.hu/api/trackback/id/tr561763901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása